Om oss

Varmt välkommen till oss på Awesome Ellie's Maine coon katteri. Vi är ett litet katteri och driver vår uppfödning i hemmiljö där katterna lever som en del av vår familj. Familjen, utöver katterna, består av 2 vuxna och 3 barn.

  Vi ser att katterna ska få leva ett så naturligt och fritt kattliv som möjligt. Vi anser att det ligger i deras natur att få smyga , jaga och ligga ute i solen och spana.  De får där av mycket utevistelse, iform av att vistas i sin stora rastgård, gå i sele, men även att få vandra själva i skogen utanför vårt hus för de katter som inte ingår i aveln. Inne i vårt hus kan katterna vistas, leka och vila i vilket rum de behagar.

Vi ägnar mycket tid med våra katter och de kattungar som föds hos oss får en kärleksfull, trygg och social start på livet.  Vi är mycket måna om att kattungarna får ett bra liv i ett kärleksfullt hem. Så vi säljer inga katter utan personlig kontakt.

Vi avlar bara på hälsotestade individer som har ett trevlig temperament och är rastypiska. Vi ser också till att jobba för att bredda genbasen hos maine coonerna dvs eftersträva låga kloner. Vi följer PawPeds hälsoprogram så alla katter som ingår i vår avel  HD röntgas, HCM skannas och DNA testas för mutation MyBPC3 samt parasit testas regelbundet.  Information om våra katter finner ni i pawpeds databas.

Vi är medlem i kattklubben Östkatten som är medlem i Sverak, Fife  och även i rasringen Mainecoonkatten.  Det händer även att vi åker på utställningar med våra katter.

Alla våra katter är försäkrade i Agria.

Rastgården

Vi har med stor omsorg byggt en ändamålsenlig gård till våra katter.  Sammantaget har de hela 46 kvm att röra sig på.  För att katterna ska kunna vistas ute i alla väder och få stimulans så är gården byggd i olika sektioner. Vår inglasade altan en del där katterna finner ett skyddat läge för vind och nederbörd och lite extra värme.  Den andra större delen är en stor inhätad rastplats med både klättermöjligheter, leksaker, sovplatser och att få busa bland buskar och gräs.  Mellan dessa rastgårdsdelar går det gångar som katterna kan smyga i och själva ta sig mellan delarna. 

powered by crayon